Eilen äikäntunnilla sain idean selata netistä, millaisia arvosteluja Samke on saanut oppilaiden suusta. Monella tuntuu olevan käsite, että Samke on "hyvännäköisten prinsessojen ja prinssien taistelukenttä, jossa joutuu silmätikuksi, jos ei kulje massan mukana tai on hiemankin erilainen". Vuosi sitten kuulin tätä samaa ja luin sosiaalisesta mediasta kuinka Samkea mollattiin ja pidettiin Tampereen ulkonäköpaineellisimpana kouluna. Urheilulinjalla olevat oppilaat ovat koulun kingejä, joilla on ruokalassa omat pöydät ja "päätäntävalta". Viestintälinjalaiset ovat koulun yhtenäisin ryhmä, jolla on omat porukat sekä omahuone (harkkari) ja muutenkin koulun pohjamutaa ja roskasakkia. Yleislinjalaiset ovat vaan oppilaita urlujen ja viestintäläisten seassa.
Mietin yllä mainittuja kommentteja omalla kohdallani ja en edes halua tietää mikä pohjamutaroskasakinjäsen olen noiden aatteiden perusteella. Koen itseni ihan normaaliksi 16-vuotiaaksi lukiolaiseksi, joka käy lukioo tulevaisuuden takia, enkä heruttamalla persettä ja huoraamalla instagramiin seuraajia, jotta nimeni olisi muiden ihmisten huulilla. Aamuisin saatan lähteä suoraan sängystä kouluun, joten näytän ihan linnunpelättimeltä. En ajattele, että kouluun pitäisi sen kummemmin panostaa ulkonöllisesti, sillä olen löytänyt sieltä oman paikkani ja kelpaan tälläisenä kuin olen. En väitä, ettenkö olisi kiinnostunut muotitrendeistä tai merkkivaatteista, mutta haluan kuitenkin olla omaitseni, enkä halua antaa ihmisille kuvaa, että perheeni olisi miljonääri tai rahaa olisi kaikkiin Vuittonin laukkuihin ja muihin merkkivaatteisiin. Samkessa pärjää kunhan on omaitsensä, eikä anna itsestään "kusipää"-vaikutelmaa.
En ole itsekkään täydellisyyden esikuva, joten on myös niitä, jotka olisivat varmasti iloisia, jos ikinä ei olisi minun naamaa nähnytkään. Samkessa kuulee paljon paskaa opiskelijoista, mutta en ymmärrä kuinka helposti ihmisiä voidaan tuomita? Et voi mitään jos sinulla on isonenä, eriväriset silmät, vinohymy tai vaikka r-vika, mutta voit vaikuttaa yleisilmapiiriin, eli yrittää tulla toimeen, vaikka ei juuri jostain henkilöstä pitäisikään. Minulle on ainakin pienestä asti sanottu, että erilaisuus on vain rikkaus tai että kaikkien kanssa tulee tulla toimeen, eikä työ/koulukavereita voi valita, joten jos tulee edes toimeen on yleisilmapiiri jo mukavampi.
Viestntälinjalaisilla on selkeästi paras yhteys toisiinsa, sillä näemme useasti viikossa varsinkin viestinnän kursseilla. Kaikki tulee toimeen toistensa kanssa ja keneltä tahansa voi pyytää apua tai neuvoa. Huumoria löytyy ja omia juttuja kuten "toimii", "vois lähtee kotiin kun on ainetta x", joista moni ei ymmärrä mitään. Kouluun on mukava tulla, koska oikeastaan voi liittoutua kenen tahansa kanssa, jos ei niitä "parhaimpia" kavereita ole lähettyvillä.
Välillä oikeasti hävettää kuinka, jotka vanhemmat opiskelijat esittävät ja hakevat ns "roolia", jota yritetään tietyn statuksen saantiin tai paikkaa uuteen kaveriporukkaan. Kavereista puhutaan pahaa selän takana ja pienistäkin virheistä saatetaan nauraa. Tunnen Samkesta muutaman vanhemman opiskelijan, jotka kävät koulua oikeasti kouluna, eikä esityksenä paremman "arvon" saamisen takia.
Kuitenkin suosittelen hakemaan Samkeen, jos haluaa lukioon, jossa on iso ja laaja kurssitarjotin, hyvä opetuksen laatu ja hyvät opettajat (etenkin matikassa). Iso plussa on iso lukio, jossa on avarat luokkatilat ja koulu on iso ja tilava. Kurssitarjottimelta löytyy paljon erilaisia ja mielenkiintoisia kursseja ja opettajissa on paljon valinnanvaraa. Kavereita ja muita saman henkisiä löytää helposti. Kulkuyhtedet on hyvät (paitsi Kangasalta jos tulee keskustaa ennen bussiin). Viestintälinjaa voin suositella, sillä viestinnäntunnit on "kevennys" muiden lukuaineiden joukossa. Viestinnässä saa myös ilmaista itseään ja tuoda eri töihin omia ideoita julki ja saa toteuttaa itseään.
Opettajat ovat joustavia ja suurimmaksi osaksi mukavia ja reiluja. Jos yhtään kiinnostaa ko lukio kannattaa siis tulla tutustumaan ja mahtava mahdollisuus on tämän viikon lauantaina kun Samkessa on avoimet ovet:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti